Αυτοί είναι οι 5 τύποι χρηστών που κάνουμε unfriend στο Facebook

Μελέτες βρίσκουν με ακρίβεια ποιοί τύποι ‘τρώνε πόρτα’ από τη λίστα των friends μας

Αν αναρωτηθήκατε ποτέ ποιοί τύποι φίλων διαγράφονται συχνότερα από τις λίστες των friends στο facebook, μια ομαδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Colorado, στο Denver των ΗΠΑ, μάλλον έχει την απάντηση.

Με τη χρήση ερωτηματολογίων οι επιστήμονες κατάφεραν να εντοπίσουν το top πέντε των κατηγοριών χρηστών που είναι πιθανότερο να εισπράξουν το “unfriend’ μας, καθώς και τις συναισθηματικές αντιδράσεις τους, με κορυφαία αυτή των παλαιών συμμαθητών από το σχολείο.

Ιδού το Top-5:

1. Παλιοί συμμαθητές από το σχολείο

2. ‘Αλλο

3. Φϊλοι φίλων

4. Συνάδελφοι

5. Φίλοι που συνδέονται από κοινά ενδιαφέροντα

Ο ερευνητής Christopher Sibona, αιτιολογεί αυτή τη λίστα, λέγοντας στο PhysOrg: Ο πιο συνήθης λόγος για ένα unfriend παλιού συμμαθητή, είναι το ότι ποστάρει προκλητικά σχόλια που αφορούν τα θρησκευτικά ή πολιτικά πιστεύω μας, αλλά και το συχνό ποστάρισμα βαρετών πραγμάτων. Βρήκαμε επίσης ότι ο κόσμος κάνει unfriend συναδέλφους, για πράξεις τους που σχετίζονται με την πραγματική ζωή, παρά για πράγματα που τυχόν πόσταραν στο Facebook”.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το κομμάτι της έρευνας που αφορά στις συναισθηματικές αντιδράσεις όσων εισέπραξαν το unfriend. Αυτές είναι οι πιο κοινές

απαντήσεις που κατέγραψαν οι ερευνητές:

1. Εξεπλάγην

2. Με ενόχλησε

3. Το πήρα στην πλάκα

4. Λυπήθηκα

Τέλος, ένα εξίσου σημαντικό όσο και παράδοξο εύρημα της έρευνας, που ίσως αποτελεί και την ουσία της, είναι ότι: η διαδικασία του unfriending συμβαίνει με μεγαλύτερη συχνότητα μεταξύ ατόμων που υπήρξαν στενοί φίλοι στο παρελθόν, παρά μεταξύ χρηστών που συνδέθηκαν στο facebook, εξαιτίας μιας περιστασιακής γνωριμίας”.

Πηγή

Via
banner ads
Νεότερη Παλαιότερη