Σερβία: Καταστράφηκαν 3.700 χλμ. οδικού δικτύου

Οι πλημμύρες στη Σερβία κατέστρεψαν περίπου 3.700 χιλιόμετρα του οδικού δικτύου, κυρίως στις δυτικές και κεντρικές περιοχές της χώρας, δήλωσε σήμερα ο γραμματέας του υπουργείου Δημοσίων Έργων, Μεταφορών και Υποδομών, Μίοντραγκ…

Πολέντιτσα.

Η συνολική εικόνα της ζημιάς που προκλήθηκε θα είναι γνωστή μετά από αρκετούς μήνες, αφότου σταθεροποιηθούν τα σημεία των κατολισθήσεων, σημείωσε ο κ. Πολέντιτσα, προσθέτοντας ότι ως αποτέλεσμα η κίνηση επιβραδύνεται σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου. Σημείωσε ακόμη ότι ομάδες της δημόσιας επιχείρησης ανάπτυξης και διαχείρισης εθνικών οδών "Putevi Srbije" και των εταιρειών συντήρησης του οδικού δικτύου έχουν αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα και εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ο κ. Πολέντιτσα απέρριψε τις εικασίες που διατυπώθηκαν από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ότι οι ζημιές στο τμήμα του Διαδρόμου 10, από τη Νις στο Ντιμίτρογκραντ ανέρχονται κατά προσέγγιση σε 100 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ότι η πραγματική εκτίμηση της ζημίας που προκλήθηκε στο νέο τμήμα μεταξύ της Νις και των βουλγαρικών συνόρων, είναι πολύ μικρότερη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Πρόσθεσε ακόμη ότι, επί του παρόντος, προτεραιότητα αποτελεί η οδική αρτηρία Ντρίνα, όπου ζωτικής σημασίας είναι δύο σημεία, όπου η οδική κυκλοφορία έχει αποκοπεί (σε Μάλι Ζβόρνικ και Ρογκάτσικα) και όπου ο ποταμός Δρίνος κατέστρεψε εκατοντάδες μέτρα οδοστρώματος, προκαλώντας μεγάλες κατολισθήσεις και ζημιές. Το ύψος των ζημιών στα δύο αυτά σημεία εκτιμάται σε εκατομμύρια ευρώ, ενώ περί τις 12 γέφυρες καταστράφηκαν στην περιοχή Κρουπάνι. Προτεραιότητα είναι να διασφαλίσουμε ότι οι εν λόγω περιοχές θα επανασυνδεθούν μεταξύ τους με δρόμους και τα ότι οι πολίτες και τα εμπορεύματα θα μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς προβλήματα" είπε ο κ. Πολέντιτσα.

Via


Νεότερη Παλαιότερη