Παλαιστίνιοι καλλιτέχνες μετατρέπουν καπνό από ισραηλινές βόμβες σε εικόνες με πολύ δυνατά μηνύματα!

Πόσες φορές δεν αράξαμε σε μια παραλία, σε ένα όμορφο λιβάδι ή ακόμα και στην βεράντα μας ατενίζοντας τους αιθέρες; Και τί είναι αυτό που κάθε περήφανος ονειροπόλος οφείλει στον εαυτό του την ώρα που “ταξιδεύει”; Μήπως να παρατηρεί τις μορφές που παίρνουν τα σύννεφα; Ένα μικρό κουνέλι, ένα λουλούδι;

Η ειρήνη είναι το πολυτιμότερο αγαθό, είναι το δικαίωμα που έχουμε όλοι τόσο στον ήλιο όσο και στα σύννεφα. Κι αν εν καιρώ ειρήνης έχουμε το δικαίωμα να φανταζόμαστε κουνέλια και λουλούδια στον ουρανό, κάπου σε μια χώρα αυτή τη στιγμή τα παιδιά αντικρίζουν μόνο φόνους και καπνό από βομβαρδισμούς. Ισραηλίτες και Παλαιστίνιοι ανά τον κόσμο, αυτή τη στιγμή, συμφωνούν ότι ο φόνος παιδιών και αθώων πολιτών που επιτελείται στις μέρες μας είναι απόλυτα καταδικαστέος.

Παλαιστίνιοι καλλιτέχνες βρήκαν τρόπο να εκφράσουν το πένθος και την οργή τους, ζωγραφίζοντας μορφές μέσα στον καπνό που αναδύθηκε από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ. Οι εικόνες που είδαν μέσα από τα σύννεφα του καπνού είναι ισχυρά χρωματισμένες από την εμπειρία τους στην Παλαιστίνη, τον πόνο, το πένθος, την αντίσταση και την επανάσταση. Ας ελπίσουμε το μήνυμα που μας στέλνει η τέχνη τους να εισακουστεί κι από αυτούς που μπορούν να σταματήσουν τον διαρκή αποδεκατισμό του πολυπαθούς λαού.

Ας ευχηθούμε όλοι από εδώ και στο εξής στον ουρανό τους να υπάρχουν μόνο σύννεφα σαν τα δικά μας. διαφορετικό

Via


Νεότερη Παλαιότερη