Συνελήφθη ειδικός φρουρός για εκβίαση και δωροληψία στον Πειραιά

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 41χρονος

ιδιοκτήτης του συνεργείου κατήγγειλε πως ο ειδικός φρουρός που υπηρετεί στην Αττική διατηρούσε φιλικές σχέσεις μαζί του από το 2008.

Ο 28χρονος ειδικός φρουρός μια μέρα του ζήτησε…

να του επισκευάσει δωρεάν τη μοτοσικλέτα του και ο μηχανικός αρνήθηκε.

Τότε, ο 28χρονος ένστολος απαίτησε εκβιαστικά 3.000 ευρώ, με το σκεπτικό ότι ο 41χρονος τού τα χρωστούσε αφού τού πήγαινε πελάτες στο συνεργείο.

Ο 41χρονος αρνήθηκε και πάλι την εκβιαστική απαίτηση του 28χρονου και έτσι ο ειδικός φρουρός για να τον τρομοκρατήσει υπέβαλλε καταγγελία εναντίον του για δήθεν κλεμμένες μοτοσικλέτες, που βρίσκονταν στο κατάστημά του.

Φυσικά η καταγγελία του ειδικού φρουρού αποδείχθηκε ψευδής μετά και την αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης.

Χθες, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 41χρονος παρέδωσε στον ειδικό φρουρό το προσημειωμένο ποσό των 3.000 ευρώ, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε περιοχή του Πειραιά.

Μόλις ο ειδικός φρουρός παρέλαβε τα χρήματα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά τον χώρο τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Via


Νεότερη Παλαιότερη