Μικρή παραμένει η διαφορά μεταξύ Ρούσεφ και Νέβες

Λίγες μόλις ώρες πριν από την έναρξη της διαδικασίας του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία, η πρόεδρος της χώρας, Ντίλμα Ρουσέφ, φαίνεται πως διατηρεί μικρό προβάδισμα έναντι του αντιπάλου της Αέσιο Νέβες….

Σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εταιρεία Ibope, η Ρουσέφ προηγείται με 6 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του Νέβες, ενώ η δημοσκόπηση της Datafolha δείχνει ότι η απόσταση μεταξύ των δύο υποψηφίων είναι ακόμα μικρότερη, στις 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Νωρίτερα, η εταιρεία MDΑ –μικρότερη σε σχέση με τις δύο προαναφερθείσες- δημοσίευσε τη δική της δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία ο Νέβες προηγείται της Ρούσεφ με λιγότερο από μία ποσοστιαία μονάδα.

Σύμφωνα με την Datafolha, η Ρουσέφ συγκεντρώνει το 52% έναντι του 48% του Νέβες, σε σχέση με τη δημοσκόπηση που είχε δημοσιεύσει την Πέμπτη η ίδια εταιρεία που έδειχνε τα ποσοστά αυτά να είναι 53% και 47% αντίστοιχα.

Οι δημοσκοπήσεις αυτές διενεργήθηκαν εν μέρει μετά τη τελική τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ των δύο υποψηφίων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στην οποία ο Νέβες κατηγόρησε την νυν πρόεδρο της Βραζιλίας για πολιτική διαφθορά.

Ρουσέφ και Νέβες ήρθαν σε αντιπαράθεση σχετικά με το ποιος υποψήφιος είναι καταλληλότερος για την αποκατάσταση των συνθηκών στις προοπτικές της οικονομίας που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη, τη μείωση των ενοικίων και την καταπολέμηση του πληθωρισμού. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via


Νεότερη Παλαιότερη