Έπεσε σε κώμα Κροάτισσα και ξύπνησε Γερμανίδα

Μια κοπέλα 13 ετών από την Κροατία μετά από ένα ατύχημα που είχε έπεσε σε κώμα. Η ανήλικη λίγο καιρό πριν το ατύχημα είχε ξεκινήσει μαθήματα γερμανικών, ενώ παράλληλα έβλεπε γερμανικά προγράμματα στην τηλεόραση, ενώ προσπαθούσε

να διαβάζει γερμανικά βιβλία. Όταν η κοπέλα ξύπνησε μετά από 24 ώρες εξακολουθούσε να είναι μια νεαρή Κροάτισσα η οποία όμως είχε ξεχάσει τη μητρική της γλώσσα και μιλούσε άπταιστα γερμανικά.

Αυτή τη στιγμή, η 13χρονη βρίσκεται σε νοσοκομείο της πόλης Σπλιτ όπου εξετάζεται από πλήθος ειδικών. Χαρακτηριστική της κατάστασης υπήρξε η δήλωση του ψυχιάτρου Mίχο Μίλας «τα παλαιότερα χρόνια αυτό θα θεωρείτο θαύμα, εμείς θέλουμε να πιστεύουμε πως υπάρχει μια λογική εξήγηση απλώς δεν την έχουμε βρει ακόμη».

Ανάλογη ήταν και η δήλωση διευθυντή του Νοσοκομείου Ντουζομίρ Μαρασοβίτς που είπε «Ποτέ δεν ξέρεις πότε αναρρώνεις από ένα τέτοιο τραύμα αλλά και πως αντιδρά ο εγκέφαλος. Έχουμε κάποιες θεωρίες για την ώρα όμως περιοριζόμαστε στα γεγονότα, γιατί πρέπει να σεβαστούμε την ιδιωτική ζωή του ασθενούς».

Via


Νεότερη Παλαιότερη