Υπό έλεγχο η κατάσταση στη Βάρνα

Υπό έλεγχο είναι η κατάσταση στον δήμο Βάρνας της Βουλγαρίας, που επλήγη χθες από πλημμύρες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της γειτονικής χώρας, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην περιοχή, συνοδευόμενος…

από την υπουργό Περιβάλλοντος Ιβελίνα Βασίλεβα και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Σβέτλοζαρ Λαζάροφ.

Ο κ. Βούτσκοφ παρότρυνε τους κατοίκους της περιοχής να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που τούς δίνουν οι αρμόδιες τοπικές αρχές, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία.

Από την πλευρά της, η υπουργός Περιβάλλοντος υπογράμμισε ότι θα δοθούν 120 εκατ. λέβα (περίπου 60 εκατ. ευρώ) για τον καθαρισμό της κοίτης των ποταμών στη Βουλγαρία, καθώς οι περισσότεροι δήμαρχοι υπέδειξαν την έλλειψη κονδυλίων ως το βασικό πρόβλημα που οδήγησε στις πλημμύρες, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Συνολικά πέντε είναι οι νεκροί από την κακοκαιρία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite, μεταξύ αυτών ένα 9χρονο αγόρι κι ένας 47χρονος άνδρας, ο οποίος έπεσε σε ποταμό που είχε πλημμυρίσει και πνίγηκε, ενώ περνούσε τη γέφυρα στο χωριό Ιλίντεντσι.

Σχεδόν 285 άνθρωποι χρειάστηκε, επίσης, να εγκαταλείψουν τις εστίες τους σε τέσσερα χωριά της Βουλγαρίας, που επλήγησαν σοβαρά από τις καταρρακτώδεις βροχές. Οι άνθρωποι αυτοί χρειάστηκε να στεγαστούν προσωρινά σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς της περιοχής, μετά την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Ο δε Ερυθρός Σταυρός τούς παρείχε τρόφιμα, κουβέρτες και εμφιαλωμένο νερό.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένει σε ισχύ στις περιοχές του Μπουργκάς και του Σλίβεν, ενώ η κατάσταση στον δήμο Σμόλιαν βρίσκεται προς το παρόν υπό έλεγχο, με εξαίρεση την πόλη Ντέβιν.

Η σημερινή είναι ημέρα πένθους στο Στρούμιανι, στη μνήμη τριών ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους λόγω των πλημμυρών στο χωριό Ιλίντεντσι.

Via


Νεότερη Παλαιότερη