Συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής κατά την προσαγωγή Κασιδιάρη

Στον ανακριτή διαφθοράς βρίσκεται

ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης προκειμένου να απολογηθεί στο πλαίσιο της έρευνας για το βίντεο Μπαλτάκου.

Κατά την προσαγωγή του περίπου 100…

άτομα, που έχουν συγκεντρωθεί στην Ευελπίδων, φώναζαν συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής. «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» ακούγονται να φωνάζουν στο παρακάτω βίντεο.

Μάλιστα, πολλοί από τους συγκεντρωμένους μπήκαν στο ισόγειο του κτιρίου 6 όπου στεγάζεται ο ανακριτής σε μια κίνηση-δήλωση συμπαράστασης στον προφυλακισμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης

καλείται να δώσει εξηγήσεις

για παραβίαση του απορρήτου ίδιας προφορικής συνομιλίας και χρήση της παράνομης αποτύπωσης της, που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας Τάκη Μπαλτάκο ο οποίος εμφανίζεται να κάνει λόγο για παρεμβάσεις υπουργών στην υπό δικαστική διερεύνηση υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνομιλίας κατατέθηκε στη Βουλή και το επίμαχο βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας προκαλώντας πολιτικές αναταράξεις και την παραίτηση του κ. Μπαλτάκου. Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες… Βίντεο / Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

Via


Νεότερη Παλαιότερη