Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε παπούτσια

Τα ψηλοτάκουνα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα Τα παπούτσια, ισχυρίζονται οι ειδικοί, πρέπει να έχουν τακούνι ύψους ως 2,5 εκατοστά, γιατί το πόδι και στους άντρες και στις γυναίκες, για να βρίσκεται στη σωστή θέση πρέπει να έχει μια ελαφριά κάμψη (γωνία 5 μοιρών περίπου).

Όμως, η μόδα στα παπούτσια προστάζει παπούτσια ψηλοτάκουνα και στενά, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να υποφέρουν περισσότερο από κάλους, κότσια, κ.ά. Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε παπούτσια: Να γνωρίζετε επακριβώς για ποιο λόγο τα θέλετε. Για περίπατο; Για τη δουλειά σας; Για την εξοχή; Προτιμότερο είναι να τ’ αγοράζετε τις απογευματινές ώρες, τότε που τα πόδια σας είναι ήδη πρησμένα. Τα τακούνια στα παπούτσια πρέπει να είναι σταθερά στο βάδισμα. Επίσης δεν πρέπει να φεύγουν στο περπάτημα μπρος ή πίσω. Να καταλήγετε στα παπούτσια που αμέσως μόλις τα δοκιμάσατε, τα νιώθετε άνετα στα πόδια σας. Μην αγοράζετε στενά παπούτσια με το σκεπτικό ότι με τον καιρό θ’ ανοίξουν. Ακόμα και το ανοιγμένο παπούτσι επανέρχεται συνήθως στη θέση του.

Αποφεύγετε τα φαρδιά παπούτσια. Το σωστό παπούτσι δεν πρέπει να «παίζει» στο πόδι. Τα μαλακά, δερμάτινα παπούτσια είναι τα καλύτερα, γιατί επιτρέπουν στο πόδι ν’ αναπνέει κι επειδή περιορίζουν την πιθανότητα για ερεθισμούς. Νύχια που μπαίνουν στο δέρμα Είναι κάτι που παρατηρούμε συνήθως στο μεγάλο δάχτυλο. Οφείλεται στα στενά παπούτσια που παραμορφώνουν τα νύχια, με αποτέλεσμα οι άκρες τους να μπαίνουν στο δέρμα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το πώς κόβετε τα νύχια σας παίζει σημαντικό ρόλο. Μην τα κόβετε σε στρογγυλή φόρμα, αλλά σε ευθεία γραμμή έτσι ώστε τα νύχια να μην έχουν περιθώρια να μπουν στο δέρμα. Τα μαλακά παπούτσια σίγουρα ανακουφίζουν. Ξέρετε ότι... Σε κάθε μας βήμα δεχόμαστε πίεση τριπλάσια του βάρους μας, η οποία σχεδόν διπλασιάζεται όταν τρέχουμε; Τα πόδια ενός 50άρη έχουν διασχίσει γύρω στα 160 με 300 χιλιάδες χιλιόμετρα; Με τα χρόνια, τα πόδια φαρδαίνουν και μακραίνουν; Την πλατυποδία πρέπει πάντα να την παρακολουθεί ο γιατρός; Στο πόδι υπάρχουν 250 χιλιάδες ιδρωτοποιοί αδένες, που παράγουν περίπου 20-40 γραμ. ιδρώτα; Πηγή: belife.gr


Νεότερη Παλαιότερη