Θα μένατε μέσα σε ένα κοντέινερ; Μην απαντήσετε πριν δείτε τις φωτογραφίες !!!

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδέσει τα κοντέινερ με βαρετούς, βιομηχανικούς ή ακόμα και τρομακτικούς-αν τα βλέπουμε σε καμιά ταινία τρόμου- χώρους.

Η εικόνα αυτή όμως, ανατρέπεται πολύ εύκολα βλέποντας τις παρακάτω φωτογραφίες.Οι αρχιτέκτονες των συγκεκριμένων σπιτιών μετέτρεψαν κλασικούς αποθηκευτικούς χώρους σε όμορφες κατοικίες. Πρόκειται για μία λύση φθηνή και οικολογική, γιατί δε χρειάζεται να χτίσεις κάτι από την αρχή, αλλά διαμορφώνεις κάτι που ήδη υπάρχει.

Τα σπίτια από κοντέινερ είναι σχεδόν σαν φρούρια. Η εξωτερική τους κατασκευή είναι ανθεκτική στη φωτιά, αλλά και στην υγρασία. Πολλοί τα επιλέγουν για το σπίτι των διακοπών τους. Μάλιστα κάποιες αρχιτεκτονικές εταιρείες όπως η Urban Space Management δημιουργεί συγκροτήματα σπιτιών εξ’ ολοκλήρου από κοντέινερ για διάφορες χρήσεις όπως το πρότζεκτ London Container City. Πρόκειται για τα νέα κτίρια γραφείων και παραγωγής αθλητικών ειδήσεων του BBC που βρίσκονται στην καρδιά του Ολυμπιακού Πάρκου Stratford στο Λονδίνο κατασκευασμένα εξ’ ολοκλήρου από κοντέινερ Container City Δώδεκα κοντέινερ σε σχήμα T και ιδού το αποτέλεσμα

Από την ομάδα Poteet Architects. Έχει τα πάντα: από σαλόνι και καθιστικό μέχρι μπάνιο και εξωτερική αυλή Τα συγκεκριμένα πουά κοντέινερ είναι προορισμένα για να γίνουν σπίτι από τον Σλοβένο αρχιτέκτονα Jure Kotnik Δίπλα στο κύμα….

Το συγκεκριμένο βρίσκεται στο Cove Park στη Σκωτία και για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν μόλις έξι κοντέινερ Βιοκλιματικό σπίτι από κοντέινερ Από Bark Design Collective, All Terrain Cabin για να μείνεις στην εξοχή, αλλά με στυλ. Χωράει μία τετραμελή οικογένεια, μαζί με το κατοικίδιό της Πηγή

Via


Νεότερη Παλαιότερη