Σούπα με κριθαράκι, ντομάτα και σπανάκι


Share/Bookmark
Θρεπτική και γεμάτη βιταμίνες σούπα για ένα ελαφρύ γεύμα

Υλικά

Για 2-4 άτομα

250 γραμμάρια κριθαράκι χοντρό

80 γραμμάρια λάδι

4 ώριμες ντομάτες

200 γραμμάρια σπανάκι

1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κρέατος

1 πρέζα αλάτι

λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε και στύβουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια τους και τις περνάμε από το μπλέντερ.

Βάζουμε τον πολτό ντομάτας σε κατσαρόλα να βράσει, με λάδι και μπόλικο νερό αφού έχει πάρει βράση μετά από 20 λεπτά, ρίχνουμε το κριθαράκι και το αλάτι.

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε το ζωμό κρέατος ή τον κύβο και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να χυλώσει.

Σερβίρουμε την σούπα ζεστή ή κρύα, γαρνίρουμε με με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού ή κρουτόν.

sidagi

Via


Share on Google Plus

About senariografos

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment