Οι 10 πόλεις για ξενύχτι από το National Geographic!

Μπορεί τα αξιθέατα να είναι αυτά που τραβούν την προσοχή σε μια πόλη, ωστόσο η νυχτερινή ζωή και η διασκέδαση δεν περνούν απαρατήρητες καθώς αποτελούν σημαντικό κομμάτι της κουλτούρας ενός τόπου. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, το National Geographic δημοσίευσε έναν εμπεριστατωμένο οδηγό με τις καλύτερες εμπειρίες που θα μπορούσε να αποκομίσει ένας ταξιδιώτης σε διάφορες πόλεις του κόσμου… διασκεδάζοντας. Πόλεις με μεγάλη ποικιλία στη νυχτερινή ζωή έχουν την τιμητική τους στην ακόλουθη λίστα, από τα πεζοδρόμια της Ευρώπης έως τις ακτές της Λατινικής Αμερικής…

1. Δουβλίνο, Ιρλανδία Η γειτονιά του Temple είναι γεμάτη από μπαρ και κλαμπ, όπου ντόπιοι και ξένοι διασκεδάζουν μέχρι το πρωί.

2. Βελιγράδι, Σερβία Η νυχτερινή ζωή εδώ ξεχωρίζει για τα περίφημα Plavovi, τα ποταμόπλοια που έχουν μετατραπεί σε μπαρ, ενώ για όσους θέλουν να χορέψουν η περιοχή Savamala διαθέτει μερικά από τα καλύτερα νυχτερινά μαγαζιά.

3. Λα Παζ, Βολιβία Από τις παραδοσιακές ταβέρνες της πόλης και τα μπαρ μέχρι τις αναρίθμητες ντισκοτέκ που βρίσκονται στην περιοχή Malecon, στη Λα Παζ κανείς δεν βαριέται το βράδυ!

4. Σάο Πάολο, Βραζιλία Ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα έχουν μόνο μπαρ. Η γειτονιά Bohemian Vila Madalena είναι αυτή που προσελκύει τους νέους, ενώ για όσους θέλουν μια πιο σκοτεινή εκδοχή της νυχτερινής διασκέδασης υπάρχει η Rua Augusta.

5. Σαν Χουάν, Πόρτο Ρίκο Στην πλατεία της γειτονιάς La Placita de Santurce ο επισκέπτης θα βρει τα πάντα, από φαγητό και ποτό μέχρι μαγαζιά για να χορέψει ατελείωτα σε ρυθμούς σάλσα.

6. Γκόα, Ινδία Μαγαζιά με ηλεκτρονική μουσική γεμίζουν νέους το βράδυ που χορεύουν ασταμάτητα, ενώ στην παραλία υπάρχουν μπαράκια για πιο χαλαρές στιγμές κάτω από τα αστέρια.

7. Ίμπιζα, Ισπανία Οι πιο διάσημοι dj’s παίζουν μουσική σε μεγάλακλαμπ, των οποίων οι πίστες καλύπτονται από αφρό ή ανοίγουν στη μέση για να αποκαλύψουν τεράστιες πισίνες. Να σημειώσουμε ότι στην πόλη κυκλοφορούν και τα discobus, που μεταφέρουν τους γλεντζέδες από το ένα κλαμπ στοάλλο.

8. Χιούστον, Τέξας Στη Washinton Avenue, ονομαστή, για τη διακέδαση που βρίσκει κάποιος εδώ, ο επισκέπτης μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε μουσικές σκηνές όλων των ειδών και πολυάριθμα μπαρ.

9. Θεσσαλονίκη, Ελλάδα Ο επισκέπτης της πόλης έχει να επιλέξει ανάμεσα σε πολλές γειτονιές που είναι γεμάτες με ταβέρνες, μπαρ και όμορφα εστιατόρια. Οι παλιές αγορές, Μοδιάνο και Λαδάδικα, ζωντανεύουν από τους ήχους διάφορων μουσικών ενώ στα μοντέρνα κλαμπ η διακέδαση κρατάει μέχρι το πρωί.

10. Μπακού, Αζερμπαϊτζάν Τα περισσότερα κλαμπ είναι υπερπολυτελή και έχουν δημιουργηθεί την τελευταία δεκαετία. Και όλα είναι ανοιχτά μέχρι το πρωί προσφέροντας πολλές εκπλήξεις στους θαμώνες.

Via


Νεότερη Παλαιότερη