Χοιρινό κρασάτο


Share/Bookmark
Όσο απλό είναι στη παρασκευή του, τόσο νόστιμο φαγητό είναι.

Το χοιρινό κρασάτο σερβίρεται με πολλά συνοδευτικά όπως πατάτες τηγανιτές, πουρέ, ρύζι. Δοκιμάστε το. Υλικά συνταγής

1 κιλό χοιρινό ψαχνό [ωμοπλάτη] κομμένο σε φέτες ή τετράγωνα κομμάτια

4 κ.σ. αλεύρι

1 ποτήρι κρασιού, λευκό ξηρό κρασί

1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 1/2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

Ρίγανη ή θυμάρι

Χυμός λεμονιού [1 ή

2 λεμόνια σύμφωνα με τη προτίμησή σας]

Αλάτι – Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Μια μικρή καυτερή πιπεριά [προαιρετικά]

Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε το χοιρινό σε φετάκια ή κομματάκια και το πασπαλίζετε με το αλεύρι.

Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας με το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει καλά.

Σβήνετε το κρέας με το κρασί, προσθέτετε 1 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτετε αλάτι, τη μουστάρδα, την πιπερίτσα [προαιρετικά], ανακατεύετε και σκεπάζετε τη κατσαρόλα.

Χαμηλώνετε τη θεμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και μείνει με το λάδι του.

Δέκα λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά προσθέστε το λεμόνι και τη ρίγανη ή το θυμάρι.

Σερβίρετε και πασπαλίζοντάς το με φρέσκο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

sintayes

Via


Share on Google Plus

About senariografos

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment