Έξι ριψοκίνδυνες ταξιδιωτικές περιπέτειες!

Ένα από τα καλύτερα μέρη ενός ταξιδιού είναι οι ευκαιρίες που μας δίνονται να ξεπεράσουμε τα όρια μας, να κάνουμε πράγματα, που δεν θα τολμούσαμε ποτέ και να ανακαλύψουμε μια εντελώς διαφορετική πλευρά του εαυτού μας! Η Huffington Post μας παρουσιάζει έξι ξεχωριστές ευκαιρίες για ταξιδιωτικές περιπέτειες, που θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη σας στα ύψη.

1. Περπατήστε στην τελευταία κρεμαστή γέφυρα των Ίνκας Μια φορά κι έναν καιρό, οι Άνδεις διέθεταν ένα πολύπλοκο σύστημα από κρεμαστές γέφυρες, που αποτελούσαν τον κύριο τρόπο μεταφοράς του πληθυσμού των Ίνκας. Εκείνη την εποχή αυτές οι χειροποίητες, γέφυρες από ίνες υφάσματος ήταν συνηθισμένες, αλλά σήμερα αυτή η κρεμαστή γέφυρα, μοιάζει να είναι το τελευταίο ίχνος πραγματικότητας ανάμεσα σε εσάς και τον…βέβαιο θάνατο! Με 35 μέτρα μήκος, η γέφυρα στέκεται περίπου 67 μέτρα πάνω από ένα ορμητικό ποτάμι στο φαράγγι Apurimac στο Περού.

2. Δηλώστε συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Highline Οι συμμετέχοντες στο Διεθνές Φεστιβάλ Highline είναι δεδμομένο ότι λατρεύουν την περιπέτεια, αφού παραμένουν σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων κρεμασμένοι σε ειδικά σχεδιασμένα κομμάτια ύφασμα, που κρέμονται πολλά μέτρα πάνω από τις ιταλικές Άλπεις. Μπορεί το θέαμα από μόνο του να σας τρομοκρατεί, αλλά η αίσθηση και η θέα θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη σας.

3. Περπατήστε το Caminito del Rey Ο Caminito del Rey είναι ένας εξαιρετικά στενός διάδρομος, που διασχίζει κατά μήκος τα πολύ απότομα τοιχώματα του φαραγγιού Ελ Chorro, στη Μάλαγα της Ισπανίας. Καθ ‘όλη τη διάρκεια των ετών αυτό το θρυλικό μονοπάτι έχει κλείσει πολλές φορές, έως ότου εκκαθαριστεί από τα χώματα για μια ασφαλή διέλευση. Περπατώντας σε μόλις ένα μέτρο πλάτος, οι τολμηροί ταξιδιώτες αγκαλιάζουν στην κυριολεξία τους τοίχους του φαραγγιού για να κινηθούν κατά μήκος του.

4. Κάντε ποδήλατο στον δρόμο Yungas Όταν ο δρόμος, που διασχίζετε έχει το όνομα «ο δρόμος του Θανάτου» γνωρίζετε από την αρχή ότι μόλις ξεκινήσατε μια περιπέτεια ζωής. Αυτό μπορεί σίγουρα να ειπωθεί για τον δρόμο Yungas, μια διαδρομή 60 χιλιομέτρων, που αρχικά χτίστηκε από κρατούμενους της Παραγουάης στις αρχές της δεκαετίας του 1900 και συνδέει τους ταξιδιώτες από την πρωτεύουσα της Βολιβίας Λα Παζ στην μικρή πόλη Corioco.Φτάνοντας τα τρία μέτρα στο ευρύτερο σημείο του, αυτός ο αμφίδρομος δρόμος φαίνεται τρομακτικός, αλλά η εκπληκτική θέα αποζημιώνει.

5. Πάρτε το τρένο των σύννεφων (Tren a las Nubes) Διασχίζοντας μια επική διαδρομή 270 μιλίων, το ren a las Nubes έχει κερδίσει επάξια το όνομα «Τρένο των σύννεφων», αφού σε κάποια σημεία κινείται σε ύψος άνω των 4.200 μέτρων, κατά τη διάρκεια των 16 ωρών ταξιδιού του από την πόλη της Αργεντινής Σάλτα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής του το τρένο διασχίζει 29 γέφυρες και 21 σήραγγες, περνώντας από την ύπαιθρο, κορυφές βουνών και ατέλειωτες πεδιάδες.

6. «Πετάξτε» 50 μέτρα πάνω από τη γη Μια ξεχωριστή πρόταση περιπέτειας σας περιμένει στο λατομείο Adrenaline στην Κορνουάλη, όπου θα έχετε την ευκαιρία να διασχίσετε κρεμασμένοι σε έναν ιμάντα μια διαδρομή 490 μέτρων, 50 μέτρα πάνω από το πλημμυρισμένο λατομείο.

Via


Νεότερη Παλαιότερη