Τα πιο… εργατικά ζώα της φύσης!

Μπορεί οι άνθρωποι να εργάζονται σκληρά για να ζήσουν, όμως και τα ζώα δεν πάνε πίσω, καθώς συναγωνίζονται σε εργατικότητα το ανθρώπινο είδος. Το καθένα στον τομέα του προσπαθεί να ζήσει με κάθε τρόπο και να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της καθημερινότητας αλλά και της κοινωνίας του. Από τα μυρμήγκια και τα σκουλήκια μέχρι τους πιγκουίνους και τις μέλισσες, δείτε τα πιο εργασιομανή είδη του ζωικού βασιλείου και το επάγγελμα του καθενός!

1. Μυρμήγκια: Οι εργάτες Η κοινωνία τους είναι σαν ένα εργοστάσιο με σαφώς καθορισμένους ρόλους και αρμοδιότητες.

2. Κάστορες: Οι οικοδόμοι Είναι πολύ επιδέξια και εργατικά ζώα στη δημιουργία δεξαμενών για τις ανάγκες τους στα ποτάμια ή τα ρυάκια.

3. Θηλυκά Λιοντάρια: Οι κυνηγοί Τα θηλυκά λιοντάρια είναι υπεύθυνα όχι μόνο για την φροντίδα των νεαρών λιονταριών, αλλά και για το κυνήγι ζώων, ενώ τα αρσενικά πρέπει να προστατεύουν τις οικογένειες τους από τα αρπακτικά.

4. Πουλιά Bower: Οι διακοσμητές Τα αρσενικά χτίζουν μόνα τους τις φωλιές τους και τις διακοσμούν με βότσαλα, κοχύλια, λουλούδια και άλλα αντικείμενα για να προσελκύσουν τα θηλυκά.

5. Ψάρια Cleaner Wrasse: Οι αισθητικοί Περνούν όλη τη μέρα καθαρίζοντας άλλα ψάρια από ανεπιθύμητα παράσιτα.

6. Γαιοσκώληκες: Οι αγρότες Είναι η αγρότες της φύσης, καθώς οργώνουν το χώμα όταν μετακινούνται. Οι σήραγγες που αφήνουν πίσω εξυπηρετούν την κυκλοφορία του αέρα και του νερού στο χώμα, διατηρώντας το φρέσκο και πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία.

7. Αυτοκρατορικοί Πιγκουίνοι: Οι γονείς Οι πιγκουίνοι ζευγαρώνουν και η μητέρα παράγει ένα αυγό που το δίνει στον πατέρα. Εκείνη επιστρέφει στη θάλασσα για φαγητό και ο πατέρας κάθεται πάνω στο αυγό για περίπου 64 ημέρες μέχρι αυτό να εκκολαφτεί. Μόλις το μωρό πιγκουίνος βγει από το αυγό, ο πατέρας το κρατάει ζεστό και το τροφοδοτεί θρεπτικές ουσίες που εκκρίνονται από τον δικό του οισοφάγο μέχρι να επιστρέψει η μητέρα.

8. Μέλισσες: Εταιρικοί εργαζόμενοι Όπως και σε κάθε μεγάλη εταιρεία έτσι και στην κυψέλη υπάρχει μια ποικιλία ρόλων που βοηθάει την επιχείρηση να τρέχει ομαλά.

Via


Νεότερη Παλαιότερη