Και όμως αυτή η συνήθεια μπορεί να δείξει ότι είσαι ιδιοφυΐα

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το να μιλάς μόνη σου, χωρίς να υπάρχει κανείς άλλος...

στον ίδιο χώρο, δεν σημαίνει πως αρχίζεις και τα χάνεις. Αντιθέτως. Δείχνει ότι είσαι πολύ, μα πολύ,

έξυπνη. Ο ψυχολόγος Gary Lupyan πραγματοποίησε ένα πείραμα σε ένα σούπερ μάρκετ, όπου 20 εθελοντές είδαν κάποια προϊόντα και θα έπρεπε να τα θυμηθούν αργότερα.

Οι δέκα από αυτούς, τα επανέλαβαν μεγαλόφωνα ενώ οι υπόλοιποι, από μέσα τους.

Στο τέλος αποδείχθηκε πως περισσότερα προϊόντα, θυμήθηκαν όσοι τα είχαν

επαναλάβει δυνατά.

Ο Gary Lupyan μαζί με έναν άλλο ψυχολόγο, τον Daniel Swigley, κατέληξαν πως αυτό συμβαίνει επειδή όταν μιλάς μόνη σου, στον ευατό σου: 1. Κινητοποιείται η μνήμη σου. Γιατί; Όταν λες κάτι δυνατά, ενεργοποιούνται οι αισθητηριακοί μηχανισμοί του εγκέφαλου σου. Έτσι, απομνημονεύεις πιο γρήγορα και πιο εύκολα πράγματα και καταστάσεις. Έχεις το δωμάτιο σου άνω κάτω; Τότε έισαι πανέξυπνη. 2. Σε βοηθάει να παραμένεις συγκεντρωμένη. Όταν λες την σκέψη σου μεγαλόφωνα, μένεις συγκεντρωμένη σε αυτό που σκέφτεσαι χωρίς το μυαλό σου να πλανάται. Αν, για παράδειγμα, πεις δυνατά κάτι συγκεκριμένο που βλέπεις, σε βοηθάει μελλοντικά να το αναγνωρίσεις πιο γρήγορα. Η καθημερινή συνήθεια που δείχνει ότι είσαι τελειομανής 3. Σε βοηθάει να ξεδιαλύνεις και να ξεκαθαρίσεις τις σκέψεις σου.

Κατά την διάρκεια της ημέρας κάνουμε πάρα, πάρα πολλές σκέψεις. Κάποιες λογικές, αλλά και κάποιες εντελώς χωρίς κανένα ειρμό και συνοχή. Σύμφωνα με την ψυχολόγο Linda Sapadin, το να επαναλαμβάνεις μεγαλόφωνα αυτά που σκέφτεσαι, σε βοηθάει να ξεκαθαρίσεις τις σκέψεις σου, να ξεχωρίσεις τα σημαντικά από τα επουσιώδη και να πάρεις αποφάσεις.

Πηγή

Via


Νεότερη Παλαιότερη