Πώς θα δημιουργήσετε γωνίες στο πρόσωπο

Αν ονειρεύεσαι τις γωνίες της Τζένιφερ Λόπεζ ή της Κέιτ Μος, ενώ έχεις στρογγυλό πρόσωπο, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα. Εφόσον έχεις τελειώσει με το μέικ απ στο πρόσωπο, έρχεται η ώρα των φωτοσκιάσεων (κοψίματα). Δύο είναι οι τρόποι με τους οποίους μπορείς να το πετύχεις.

Για μένα ο ιδανικός τρόπος, ο οποίος έχει και το καλύτερο αποτέλεσμα είναι να πάρεις ένα στικ μέικ απ σε πολύ πιο σκούρα απόχρωση από τη δική σου (τύπου Ναόμι!) και με ένα μεγάλο πινέλο του μέικ απ να ξεκινήσεις από τα ζυγωματικά (κάτω από το κόκαλο) και με καθοδική κλήση προς το στόμα να δημιουργήσεις μια εμφανή αλλά φυσική φωτοσκίαση.

Στη συνέχεια πρέπει να δημιουργήσεις με το πινέλο μια σκιά σε όλο το περίγραμμα του προσώπου –από ψηλά στους κροτάφους, μέχρι το πιγούνι.

Το επόμενο βήμα είναι να περάσεις σε όλο το πρόσωπο με πινέλο μια φυσική πούδρα loose για πιο σταθερό και ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Αν φοβάσαι πως δεν θα πετύχεις την παραπάνω διαδικασία και το αποτέλεσμα θα είναι ολίγον… κλόουν, υπάρχει και ο δεύτερος, πιο ασφαλής, τρόπος για να δημιουργήσεις γωνίες.

Εφόσον έχεις τελειώσει με το μέικ απ και έχεις περάσει λίγη loose πούδρα σε όλο το πρόσωπο, μπορείς να ακολουθήσεις την παραπάνω διαδικασία των φωτοσκιάσεων χρησιμοποιώντας αντί για σκούρο στικ ένα σκούρο ρουζ (καφέ-γκρι ανοιχτό) ή μια τερακότα.

Έτσι το όλο αποτέλεσμα θα είναι εξαρχής πιο φυσικό και δεν θα έχεις το φόβο αν δεν «σβήσεις» σωστά τις φωτοσκιάσεις με το στικ να μοιάζεις σαν μουτζουρωμένος.

Via


Νεότερη Παλαιότερη