Γκούλμπασι στη γάστρα


Share/Bookmark
Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο.

Οι γεύσεις και οι μυρωδιές από 2 κρέατα, πιπεριές και δύο τυριά ανακατεύονται και απογειώνουν τη γεύση.

Υλικά

500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μέτριους κύβους 500 γρ. μπούτι αρνίσιο ή κατσικίσιο κομμένο σε μέτριους κύβους 450 γρ. πράσινες και κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μέτρια κομμάτια 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα 3-4 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες 100 ml ελαιόλαδο 80 γρ. φυτίνη με βούτυρο 1 σπιτικό ζωμό λαχανικών διαλυμένος σε 1½ ποτήρι ζεστό νερό 150γρ. φέτα κομμένη σε κύβους 100 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους 3 ψιλοκομένες ώριμες ντομάτες 1 ποτήρι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας 1 κ.γ. μπαχάρι σε σπόρους 1/2 κ.γ. κοφτό κανέλα αλάτι πιπέρι Εκτέλεση

1. Στρώνουμε το πάτο μιας γάστρας με τα δύο είδη κρέατος ανάμεικτα αλατοπιπερωμένα. Βάζουμε από πάνω σε στρώσεις εναλλάξ τις πιπεριές, τις τομάτες και τα κρεμμύδια, και στο τέλος το ψιλοκομμένο σκόρδο και τη φέτα με το κεφαλοτύρι.

2. Περιχύνουμε με τη φυτίνη και το ελαιόλαδο, τον συμπυκνωμένο χυμό τομάτας και τον σπιτικό ζωμό λαχανικών. Καρυκεύουμε με το μπαχάρι, την κανέλα και αλατοπίπερο, κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε για 2-2½ ώρες στους

160 – 170°C. Tip: Εναλλακτικά μαγειρέψτε τη συνταγή σας, όπως αρχικά λέει, και τοποθετήστε τη μέσα σε φύλλο κρούστας και ψήστε στο φούρνο έως ότου το φύλλο κρούστας πάρει χρώμα.

sintayes

Via


Share on Google Plus

About senariografos

...
    Blogger Comment
    Facebook Comment