Πανεύκολη τάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο με 4 υλικά!!!

Μια πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη τάρτα σοκολάτας.

Μια συνταγή για μια πανεύκολη τάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο με 4 μόνο υλικά για την οικογένειά μας και τους καλεσμένους μας. Υλικά συνταγής Για τη βάση:

300 γρ. μπισκότα cookies ψιλοθρυμματισμένα

100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη Για τη κρέμα:

200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο Για τη διακόσμηση [προαιρετικά]: γλυκό κουταλιού ή ξηροί καρποί ή φρέσκα φρούτα ή σαντιγί Εκτέλεση συνταγής Για τη βάση: Στρώνω με λαδόκολλα το εσωτερικό μιας φόρμα για τάρτες, με διάμετρο 24 εκ. ή ένα ταψάκι ίδιας διαμέτρου, με αποσπώμενα τοιχώματα.

Ανακατεύω

καλά τα θρυμματισμένα στο multi μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο, φτιάχνοντας ένα λασπώδες μείγμα. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα (ή το ταψάκι) και το απλώνω ώστε να καλύψει ομοιόμορφα τη βάση και τα τοιχώματά της. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι το μείγμα να σφίξει καλά. Για τη κρέμα: Σε

μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, χωρίς να την αφήσω να κάψει. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνω τη σπασμένη κουβερτούρα. Αρχίζω να ανακατεύω ασταμάτητα με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η κουβερτούρα να λιώσει και να προκύψει ένα λείο μείγμα.

Αδειάζω την κρέμα στην κρύα βάση της τάρτας και ξαναβάζω τη φόρμα στο ψυγείο για άλλες 3 ώρες, μέχρι η κρέμα να σφίξει καλά. Τη διακοσμώ με υλικά της αρεσκείας μας και σερβίρω.

sintayes

Via


Νεότερη Παλαιότερη