Πως θα κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει υπέροχα; 6 απλά πράγματα για να δεις άμεσα αποτέλεσμα!

Η μυρωδιά του σπιτιού σου και γενικότερα του προσωπικού σου χώρου είναι κάτι που φυσικά σε ενδιαφέρει πολύ!

Έτσι, συγκεντρώσαμε για εσένα απλά πράγματα που αν τα κάνεις θα δεις πως η μυρωδιά του σπιτιού σου θα είναι υπέροχη και θα κρατάει και πολύ περισσότερο!

Πώς να επιμεληθείς τη μυρωδιά του
σπιτιού σου; Μην ξεχνάς να πετάς πάντα τα σκουπίδια πριν φύγεις! Τα σκουπίδια αν μείνουν ειδικά στο κλεισμένο χώρο του σπιτιού και περιέχουν τρόφιμα ή υπολείμματα τροφίμων θα μυρίσουν άσχημα. Οπότε, καλό θα ήταν κάθε φορά που θα βάζεις το κλειδί να κλειδώσεις την πόρτα, να κρατάς και τη σακούλα με τα σκουπίδια σου.

Μην μπερδεύεις αρώματα και μην αναμειγνύεις απορρυπαντικά! Ξέρουμε θες την απόλυτη καθαριότητα, αλλά αν αναμείξεις απορρυπαντικά που έχουν διαφορετική σύνθεση και άρωμα το αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές θα σε απογοητεύσει.

Τσιγάρο τέλος! Μην καπνίζεις μέσα στο σπίτι σου ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι. Η μυρωδιά του σπιτιού σου δεν θα είναι ωραία και μπορεί να καταστρέψεις και το κλιματιστικό σου.

Στέγνωσε τα πολύ ιδρωμένα ρούχα σου. Μη πετάς κατευθείαν στον κάδο του πλυντηρίου ή στο καλάθι των άπλυτων τα ιδρωμένα ρούχα. Θα μυρίσουν και τα υπόλοιπα και διατρέχουν το κίνδυνο ακόμα και να μουλιάσουν. Βγάλε στο μπαλκόνι σου τα ιδρωμένα ρούχα να στεγνώσουν και πλύνε τα στη συνέχεια.

Εξουδετέρωσε την άσχημη μυρωδιά που έχει ένα κλειστό μπάνιο. Λίγο πριν φύγεις τράβα το καζανάκι και ρίξε λίγο χλωρίνη ή οποιοδήποτε άλλο καθαριστικό μέσα στη λεκάνη σου. Οι άσχημες μυρωδιές συνήθως προέρχονται από τα συγκεντρωμένα βακτήρια. Οπότε, επιμελήσου σωστά τη καθαριότητα του μπάνιου σου, δίωξε τη μούχλα ή και τα άλατα που μπορεί να υπάρχουν σε κάποια σημεία από τα πλακάκια σου.

Καθάρισε το πλυντήριο πιάτων και το πλυντήριο ρούχων. Βάλε και στα δύο σου πλυντήρια μία δόση ξύδι αντί για απορρυπαντικό και βάλε να κάνουν από μία πλύση. Με μια πετσέτα σκούπισε καλά τα λάστιχα τους. Θα παρατηρήσεις ότι ειδικά στο λάστιχο του πλυντηρίου ρούχων από τις πολλές πλύσεις, συσσωρεύεται μούχλα που αν δεν την αφαιρέσεις μυρίζει άσχημα και μεταφέρεται στα ρούχα σου! Προσοχή!

Μη ξεχνάς φυσικά να αερίζεις το σπίτι σου, όπως σου έχουμε ξαναπεί και να χρησιμοποιήσεις αποσμητικό χώρου.

Πηγή

Via


Νεότερη Παλαιότερη