Δες τι μπορείς να κάνεις με το κατακάθι του καφέ!

Δεν έχει σημασία αν είναι κατακάθι από εσπρέσο, ελληνικό ή γαλλικό.

Σημασία έχει να μην το πετάξεις, γιατί με το κατακάθι του καφέ μπορείς να κάνεις θαύματα! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη κηπουρική, στο καθάρισμα ακόμα και στη καθημερινή περιποίηση ομορφιάς σου! Διάβασε και κάνε
πράξη τις δοκιμασμένες συνταγές και θα μας θυμηθείς!

Καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Ενώ είσαι στο μπάνιο, τρίψε με το χέρι το κατακάθι του καφέ στα σημεία που έχει κάνει την εμφάνιση της η κυτταρίτιδα, για μερικά λεπτά. Ο καφές είναι ένα διεγερτικό και διασπά τα αποθέματα λίπους όταν τρίβεται σε αυτούς τους τομείς.

Scrub

Βάλε το κατακάθι του καφέ με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και προαιρετικά μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου. Πάρε μία μικρή ποσότητα του μείγματος και ξεκίνα να κάνεις μασάζ στο πρόσωπο και στο σώμα σου. Όσο περισσέψει μπορείς να το αποθηκεύσεις στο ψυγείο και να το χρησιμοποιήσεις ξανά.

Προετοιμασία για ηλιοθεραπεία

Πριν βγεις τις παραλίες, προετοίμασε το δέρμα σου κάνοντας spa με το κατακάθι του καφέ σε όλο το σώμα σου. Άλειψε το κατακάθι πάνω στο δέρμα σου, άστο για 30 λεπτά και μετά ξεπλύσου.

Καθάρισμα δύσκολων λεκέδων

Έχεις ένα ταψί με κολλημένα λίπη και δεν λέει να φύγει όσο και να το μουλιάζεις; Ρίξε μέσα στο ταψί το κατακάθι και τρίψε με το σφουγγαράκι. Το καμένο λίπος θα εξαφανιστεί!

Για το αμμοδοχείο της γάτας

Αν έχεις γάτα, ξέρεις πως το δοχείο της άμμου της γάτας μερικές φορές μυρίζει. (ακόμα και αν το αλλάζεις τακτικά) Βάλε μία μικρή ποσότητα κατακαθιού και από πάνω ρίξε την άμμο. Ο καφές θα απορροφήσει τις μυρωδιές και θα λειτουργήσει σαν φυσικό αποσμητικό.

Πηγή

Via


Νεότερη Παλαιότερη