15 χρήσεις του ελαιολάδου εκτός… μαγειρικής!

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη για την υγεία από το μαγείρεμα με παρθένο ελαιόλαδο...

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι η υιοθέτηση μιας μεσογειακής διατροφής με ελαιόλαδο βοηθά στη μείωση του κινδύνου καρδιακής
νόσου, ενώ μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine διαπίστωσε ότι η κατανάλωση περισσότερων από τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιολάδου την ημέρα μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο να πάθετε καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο εκτός… κατσαρόλας για επιπλέον… θαύματα!

1. Αφαιρέστε την μπογιά από το δέρμα. Απλώστε λίγο λάδι στην επιδερμίδα όπου υπάρχει μπογιά και τρίψτε ελαφρά.

2. Απομακρύνετε το μακιγιάζ. Προσθέστε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο σε ένα βαμβάκι και σκουπίστε απαλά το δέρμα. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε καλά.

3. Spa στο μπάνιο. Αν δεν έχετε έλαια μπάνιου, προσθέστε 1 ή 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο νερό της μπανιέρας και το δέρμα σας θα γίνει πιο μαλακό από ποτέ.

4. Λάδι ξυρίσματος. Αντί για αφρό ή κρέμα, απλώστε ελαιόλαδο και ξυριστείτε όπως συνήθως.

5. Βερνίκι παπουτσιών ή επίπλων. Βρέξτε ένα μαλακό πανί με λίγο ελαιόλαδο και σκουπίστε τα έπιπλα, τα δερμάτινα υποδήματα και τις τσάντες για ένα όμορφο και καλογυαλισμένο φινίρισμα που αφαιρεί γρατσουνιές.

6. Μαλακώστε τα πετσάκια στα νύχια. Κάντε μασάζ στα πετσάκια για να μαλακώσουν και μετά κάντε κανονικά το μανικιούρ σας.

7. Για να ξεκολλήσει το φερμουάρ. Βάλτε σε μια μπατονέτα λίγο λάδι και εφαρμόστε το στο κολλημένο φερμουάρ, στη συνέχεια τραβήξτε απαλά προς τα πάνω ή προς τα κάτω για να χαλαρώσει.

9. Θεραπεία κατά των ψειρών. Εφαρμόστε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο στα μαλλιά και αφήστε το για τουλάχιστον 40 λεπτά. Το λάδι πνίγει τις ψείρες. Σαπουνίστε τα μαλλιά και ξεπλύνετε δυο τρεις φορές.

10. Θεραπεία κατά της ακμής. Κάντε μια πάστα από 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 4 κουταλιές της σούπας αλάτι. Εφαρμόστε την στα σπυράκια και αφήστε να μείνει για μερικά λεπτά. Ξεπλύνετε καλά.

11. Αφαιρέστε το λιωμένο κερί από τα κηροπήγια. Τρίψτε ένα λεπτό πανί εμποτισμένο σε ελαιόλαδο εκεί όπου υπάρχει κερί. Αφήστε λίγο και ξύστε προσεκτικά.

12 Conditioner για τα μαλλιά. Ειδικά μετά το καλοκαίρι που τα μαλλιά είναι αφυδατωμένα, το ελαιόλαδο αποτελεί άριστη μάσκα. Απλώστε αρκετό στα μαλλιά, τυλίξτε με μια πετσέτα και αφήστε το για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, πλύνετε με σαμπουάν, ως συνήθως.

13. Κατά του ροχαλητού. Φάτε μια κουταλιά της σούπας λάδι πριν τον ύπνο, αφού λιπαίνει τους μυς του λαιμού και τις αμυγδαλές.

14. Κατά της σκασμένης φτέρνας. Τρίψτε πρώτα τις φτέρνες με μια ελαφρόπετρα και απλώστε στη συνέχεια μια γενναιόδωρη ποσότητα ελαιολάδου. Βάλτε κάλτσες και αφήστε μέχρι το πρωί να δράσει όση ώρα κοιμάστε.

15. Θεραπεία νυχιών. Ζεστάνετε λίγο λάδι, αφήστε να κρυώσει, ρίξτε μερικές σταγόνες λεμόνι και κάνετε μασάζ με το μείγμα στα νύχια. Μην ξεβγάλετε.

Via


Νεότερη Παλαιότερη