Οι πιο φρικιαστικές μέθοδοι εκτέλεσης που εφηύρε ο ανθρώπινος νους

Η εξέλιξη του ανθρώπου, τα επιτεύγματα και τα κατορθώματά του όπως τα γνωρίζουμε μέσα από την ιστορία κατά τη διάρκεια πολλών αιώνων, είναι -το λιγότερο- άξια θαυμασμού.

Ο θαυμασμός αυτός όμως απέναντι στο
ανθρώπινο είδος μειώνεται κατακόρυφα, όταν κανείς διαβάζει για τα διάφορα εργαλεία και μεθόδους εκτέλεσης που εφηύραν κάποια μυαλά… προκειμένου να βασανίζουν και να οδηγούν στο θάνατο συνανθρώπους τους!

Παρακάτω παρατίθενται μερικές (γιατί πόσες να αντέξει να δει κανείς!) από τις πιο φρικιαστικές μεθόδους εκτέλεσης στην ιστορία, που εφηύρε ο ανθρώπινος νους…

Το αφιέρωμα παρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα list25.com:

1. Ο τροχός Ο τροχός, που είναι γνωστός και ως «Catherine Wheel», ήταν μια συσκευή βασανιστηρίων που χρησιμοποιούνταν το Μεσαίωνα για την εκτέλεση θανατικών ποινών. Το θύμα δενόταν επάνω στον τροχό, ο οποίος περιστρεφόταν, ενώ ο δήμιος επέφερε δυνατά χτυπήματα στο σώμα του θύματος.

2. Τα κάρβουνα Το θύμα… ψηνόταν επάνω σε ένα κρεβάτι από κάρβουνα. Ο θάνατος ήταν αργός και βασανιστικός.

3. Ο ματωμένος αετός Η συγκεκριμένη μέθοδος εκτέλεσης αναφέρεται σε σκανδιναβικούς μύθους, σύμφωνα με τους οποίους οι δήμιοι έσπαγαν τα πλευρά του θύματος και άνοιγαν το στήθος του, έτσι ώστε να θυμίζει φτερά αετού, πετάγοντας τα πνευμόνια του έξω. Και επειδή αυτό δεν ήταν ήδη αρκετό… στη συνέχεια έριχναν αλάτι επάνω στις πληγές!

4. Γδάρσιμο Αφού έγδερναν στην κυριολεξία το θύμα, αφαιρώντας όλο του το δέρμα, στη συνέχεια το κρεμούσαν σε δημόσιο χώρο προς… παραδειγματισμό.

5. Πριόνισμα Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιούνταν στην Ασία και την Ευρώπη. Το θύμα κρεμόταν ανάποδα και οι εκτελεστές άρχιζαν να… πριονίζουν το σώμα του, ξεκινώντας από την περιοχή των γεννητικών οργάνων. Με αυτόν τον τρόπο υπήρχε αρκετό αίμα στον εγκέφαλο, προκειμένου του θύμα να διατηρεί τις αισθήσεις του… μέχρι το πριόνι να φτάσει στα μεγάλα αγγεία στην περιοχή της κοιλιάς…

6. Mazzatello Το θύμα οδηγούνταν σε μια δημόσια πλατεία, όπου υπήρχε ένας δήμιος και ένα φέρετρο. Ο δήμιος χτυπούσε δυνατά με το σφυρί το κεφάλι του θύματος, όμως καθώς αυτό συνήθως δεν ήταν αρκετό για να επιφέρει το θάνατο, στη συνέχεια έκοβαν το λαιμό του.

7. Bestiarii Οι Ρωμαίοι έριχναν τους κρατούμενους γυμνούς σε μια αρένα και παρακολουθούσαν πώς σιγά σιγά καταβροχθίζονταν από τα άγρια θηρία.

8. Εκτέλεση με τη βοήθεια ελέφαντα Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιούνταν κυρίως στη νοτιοανατολική Ασία, όπου οι ελέφαντες εκπαιδεύονταν να παρατείνουν το βασανιστικό θάνατο των θυμάτων, πατώντας επάνω τους… τόσο όσο! Με τον τρόπο αυτό ο αυτοκράτορας ήθελε να δείξει ότι ήταν κυρίαρχος ακόμη και απέναντι στη Φύση.

9. Σύνθλιψη Κάτι παρόμοιο με αυτό που γινόταν με τη βοήθεια ελεφάντων στην Ασία, στην Ευρώπη οι άνθρωποι το έκαναν με… πέτρες. Κάθε φορά που το θύμα αρνούνταν να μιλήσει/ομολογήσει κ.τ.λ. έβαζαν περισσότερο βάρος στο στήθος του.

10. Τα τσιμεντένια παπούτσια Στη μέθοδο αυτή έδειχνε ιδιαίτερη προτίμηση η αμερικανική μαφία. Τα πόδια του θύματος τοποθετούνταν σε τσιμέντο και στη συνέχεια τον πετούσαν μέσα σε νερό.

Πηγή

Via


Νεότερη Παλαιότερη