20 εκπληκτικές φωτογραφίες με καμουφλαρισμένα ζώα! Μπορείτε να τα εντοπίσετε;

Η φύση αν και υπέροχη είναι ταυτόχρονα και ο τόπος όπου το κάθε ζώο πρέπει να αγωνιστεί για να επιβιώσει στηριζόμενο αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις. Για αυτό το λόγο, αρκετά από τα ζώα που δεν έχουν το μέγεθος, τη ταχύτητα και την δύναμη που έχει το λιοντάρι και η αρκούδα έχουν αναπτύξει μερικές καταπληκτικές τεχνικές καμουφλάζ, για να μπορούν να κοιμούνται και να ξεκουράζονται χωρίς κίνδυνο.

Οι περισσότερες από αυτές τις τεχνικές στηρίζονται κυρίως σε τρεις παράγοντες: στη φυσιολογία και στη συμπεριφορά του ζώου, σε αυτή του κυνηγού και φυσικά στο γύρω περιβάλλον. Η ανάμειξη με το περιβάλλον είναι συνήθως η πιο κοινή προσέγγιση.

Αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι ένα ζώο να μιμείται τον χρωματισμό του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεται, αν και ορισμένα είδη είναι γνωστό ότι έχουν την ικανότητα να προσαρμόσουν τον χρωματισμό τους (ο χαμαιλέοντας για παράδειγμα).

Δείτε στην συνέχεια 20 καταπληκτικά παραδείγματα καμουφλάζ των ζώων. Μπορείτε να ανακαλύψετε τα ζώα που κρύβονται σε όλες τις φωτογραφίες;

1. Κάμπια Adelpha Serpa Selerio 2. Αράχνη 3. Βάτραχος 4. Φρύνοι 5. Καμηλοπάρδαλη 6. Μεγάλο Potoo 7. Σκαντζόχοιρος 8. Κοινή κάμπια Baron 9. Γρύλος 10. Κουκουβάγια 11. Κουκουβάγια 12. Λαγοπόδης 13. Σαύρα Gecko με ουρά σε σχήμα σατανικού φύλλου 14. Κουκουβάγια 15. Σαύρα Uroplatus 16. Ιππόκαμπος 17. Λεοπάρδαλη του χιονιού 18. Έντομο.. κλαδί 19. Γλώσσα 20. Tropidoderus Childrenii Πηγή

Via
banner ads
Νεότερη Παλαιότερη