Έβρος: Στον εισαγγελέα οι Βούλγαροι που μετέφεραν 55 κιλά ηρωίνης

Στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης οδηγήθηκαν οι έξι Βούλγαροι που μετέφεραν με… πλαστική βάρκα περισσότερα από 55 κιλά ηρωίνης στο ελληνικό έδαφος από την Τουρκία και συνελήφθησαν στην περιοχή του Έβρου…

από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, αρχικά συνελήφθησαν οι δύο από τους δράστες ηλικίας 23 και 27 χρόνων, ενώ περνούσαν κωπηλατώντας τον ποταμό με τη βάρκα για να συναντηθούν με τους τέσσερις ομοεθνείς συνεργούς τους στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, όπου τους περίμεναν με δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στη βάρκα 97 νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 55 κιλών και 55 γραμμαρίων και έστησαν ενέδρα στους παραλήπτες ηλικίας 45, 27, 24 και 21 χρόνων , που και αυτοί συνελήφθησαν χωρίς να προβάλλουν αντίσταση. Στην κατοχή των αλλοδαπών κατασχέθηκαν τα αυτοκίνητα, η βάρκα με τα δυο κουπιά, αλλά και 2.510 ευρώ, 584 λέβα Βουλγαρίας, δέκα δολάρια και πέντε λίρες Αγγλίας μαζί με οκτώ κινητά για τα οποία ζητήθηκε άρση απορρήτου ώστε να εντοπιστούν τυχόν διασυνδέσεις τους στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ οι έξι Βούλγαροι παραπέμφθηκαν στην δικαιοσύνη με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και εισαγωγή ναρκωτικών στη χώρα.

Via
banner ads
Νεότερη Παλαιότερη