Σε τεντωμένο σχοινί

Στην ανατολική Ουκρανία βρίσκονται από χθες το μεσημέρι οι δυνάμεις ασφαλείας, όπου και προχώρησαν σε ανακατάληψη του στρατιωτικού αεροδρομίου στην περιοχή Κραματόρσκ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Το…

υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι νωρίτερα σήμερα οι αυτονομιστές κατέλαβαν έξι τεθωρακισμένα οχήματα του ουκρανικού στρατού. Μάλιστα, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι Ουκρανοί στρατιώτες εγκατέλειψαν τα οχήματα και αυτομόλησαν.

Το Russia Today μεταδίδει ότι άνδρες του ουκρανικού στρατού εγκαταλείπουν τις θέσεις τους στα ανατολικά της χώρας. Κάποιοι από αυτούς εκφράζουν την στήριξή τους στους αυτονομιστές, ενώ άλλοι τάσσονται κατά του πολέμου.

Το Ντόνετσκ είναι μία από τις πρώτες περιοχές που κατελήφθησαν από τους αυτονομιστές. Εκεί, έχει αποφασιστεί η διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 11 Μαΐου, για την προσχώρηση στη Ρωσία, ενώ σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα και οι ερωτήσεις που θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες.

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Μιχαήλο Κοβάλ μετέβη στο ανατολικό τμήμα της χώρας, στο οποίο ένοπλοι φιλορώσοι έχουν καταλάβει εδώ και ημέρες κυβερνητικά κτίρια.

Οι ρωσικές δυνάμεις παραμένουν στα σύνορα, εκεί όπου έχουν στρατοπεδεύσει από τη στιγμή που η Κριμαία προσχώρησε στη Μόσχα.

Via
banner ads
Νεότερη Παλαιότερη