«Θα επιβιώσω ή θα πεθάνω»;

Μαχαιρώθηκε στην πλάτη στο γυμνάσιο του Πίτσμπουργκ των Ηνωμένων Πολιτειών. Μία μέρα μετά την επίθεση του μαθητή που σε κατάσταση αμόκ τραυμάτισε περίπου είκοσι άτομα και έχοντας ξεπεράσει τον κίνδυνο, ο Μπρετ Χαρτ ξαναζεί…

τις στιγμές τρόμου, κατά τις οποίες αναρωτήθηκε: «Θα επιβιώσω ή θα πεθάνω»;

Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στις ΗΠΑ Δεν ήξερα ακριβώς τι συνέβαινε εκείνη τη στιγμή. Περπατούσα σε έναν διάδρομο μαζί με μία φίλη μου, την Γκρέισι Έβανς», ανέφερε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο NBC. «Μετά, το μόνο που κατάλαβα είναι ένα χτύπημα. Η φίλη μου φώναζε και εγώ ακόμη δεν είχα συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει». Ο Μπερτ ανέφερε ότι η φίλη του έπιασε την πλάτη του προκειμένου να σταματήσει η αιμορραγία. «Μου έσωσε τη ζωή», είπε χαρακτηριστικά.

Η μητέρα του Χαρτ, Αμάντα Λέοναρντ, είπε για τον μαθητή που έχει συλληφθεί για την επίθεση: «Νομίζω ότι αυτές τις μέρες, υπάρχει περισσότερο bullying από κάθε άλλη φορά. Ειλικρινά πιστεύω πως κάποιοι μαθητές είναι περισσότερο συνεσταλμένοι από άλλους», είπε, θέλοντας κατά κάποιο τρόπο να βρεθεί στη θέση του.

Ο Μπερτ τόνισε επίσης, μία μέρα μετά την επίθεση που δέχθηκε: «Ίσως αν είχε περισσότερους φίλους ή κάποιον να τον βοηθήσει, να του δείξει έναν άλλο δρόμο, ίσως τότε τα πράγματα να ήταν διαφορετικά».

Ελπίζω μόνο ότι μία μέρα όλοι όσους χτύπησε θα τον συγχωρήσουν. Πρώτα όμως πρέπει ο ίδιος να συγχωρέσει τον εαυτό του», σημείωσε.

Via
banner ads
Νεότερη Παλαιότερη