Σαρδέλες παντρεμένες με μαϊντανό

για όσους λατρεύουν την έντονη γεύση

Οι σαρδέλες γίνονται ένα μικρό σαντουιτσάκι που σκεπάσει ένα νόστιμο μείγμα μαϊντανού και σκόρδου. Μια λεμονάτη σάλτσα μουστάρδα συμπληρώνει ένα πιάτο ελαφρύ - μόλις 280 θερμίδες - καλοκαιρινό και πολύ, πολύ γευστικό. Συνόδευσέ τες με σκορδαλιά. Μια συνταγή για όσους λατρεύουν την έντονη γεύση, αλλά προσέχουν και τις θερμίδες. Συστατικά

1 κιλό σαρδέλες καλά καθαρισμένες

5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

Αλάτι

Ρίγανη

Μαύρο & κόκκινο πιπέρι

Για τη σκορδαλιά: 800γρ. πατάτες βρασμένες ξεφλουδισμένες & κομμένες σε φέτες

7 σκελίδες σκόρδο κοπανημένες σε γουδί

Τρόπος μαγειρέματος 1. Άλεσε τις πατάτες για τη σκορδαλια και άδεισε τον πουρέ σε ένα μπολάκι, μαζί με το σκόρδο. Πρόσθεσε λίγο νερό και ανακάτεψε απαλά συμπληρώνοντας το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλάτι 2. Σε ένα μπολ ανακάτεψε τον μαϊντανό με τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο 3. Άνοιξε τις σαρδέλες στη μέση, αφαίρεσε το κόκκαλο και γέμισε με το μείγμα του μαϊντανού και σκέπασε με άλλη μια σαρδέλα. Συνέχισε μέχρι να τελειώσεις τα ψάρια 4. Πασπάλισε με ρίγανη, αλάτι και μαύρο και κόκκινο πιπέρι. Ψήσε τις σε λαδωμένη σχάρα ή στο γκριλ και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα

Συμβουλή: Μπορείς να σερβίρεις και με φρέσκα λαχανικά ή με χόρτα

Via
Νεότερη Παλαιότερη