Ζωοκλέφτες πωλούσαν ξένα κοπάδια στην Εύβοια

Η καταγγελία ενός 43χρονου κτηνοτρόφου ότι άγνωστοι είχαν αρπάξει μια κατσίκα από το ποιμνιοστάσιο που διατηρεί στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας, κινητοποίησε τους άνδρες του αστυνομικού τμήματος Νέας Αρτάκης…

οι οποίοι εντόπισαν τους δράστες και διαπίστωσαν ότι είχαν ρημάξει τα μαντριά της περιοχής!

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δυο Έλληνες ηλικίας 52 και 47 χρόνων να μεταφέρουν την κλεμμένη κατσίκα την οποία προόριζαν για πώληση και τους συνέλαβαν επιστρέφοντας το ζώο στον ιδιοκτήτη του. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, όμως, αποδείχθηκε ότι είχε πέσει και άλλη φορά θύμα τους στα μέσα Μαρτίου, όταν του είχαν αρπάξει άλλα 15 αιγοπρόβατα!

Μάλιστα, οι ζωοκλέφτες είχαν χτυπήσει και άλλα ποιμνιοστάσια τους τελευταίους δυο μήνες και μάλιστα με πλούσια λεία. Δύο αιγοπρόβατα είχαν κλέψει από έναν 39χρονο, πέντε από έναν 72χρονο, έξι από έναν 70χρονο και όλα τα είχαν θανατώσει και τα είχαν διαθέσει προς πώληση! Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας που τους άσκησε δίωξη για ζωοκλοπή και θανάτωση ζώων σε βαθμό κακουργήματος, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες ζωοκλοπές.

Via


Νεότερη Παλαιότερη