Επιστροφή στην άγρια φύση – Ένας παράλληλος κόσμος που πολλοί ονειρευόμαστε αλλά δεν τολμάμε να ζήσουμε

Δουλεύοντας για το National Geographic ο φωτογράφος Eric Valli

εξασφαλίζει την πληρωμή των λογαριασμών του όπως οι συνάδελφοί του οι οποίοι δουλεύουν για την Hermes και την Vuitton. Οι εκπληκτικές φωτογραφίες του ωστόσο είναι τουλάχιστον ασυνήθιστες.

Ο Valli κατέγραψε άτομα από όλο τον κόσμο τα οποία ζούνε στην εξοχή και μακρυά από το σύστημα της σύγχρονης εποχής, από αυτόνομους νομάδες έως τον μοναχικό ερημίτη στα βάθη ενός δάσους. Πρόκειται για ένα κόσμο που μερικοί από εμάς μπορεί να ονειρευόμαστε αλλά δεν τολμάμε να ζήσουμε.

Ο Eric Valli φωτογραφίζει απόκληρους ανθρώπους που “αποσυνδέθηκαν” από το σύστημα. Χάρη στη δουλειά του ταξίδεψε σε απομακρυσμένους προορισμούς όπου κατάφερε να ρίξει κλεφτές ματιές σε διαφορετικές κοινωνίες όπως στην Ταϋλάνδη, το Θιβέτ, το Νεπάλ και τις Η.Π.Α. Συνάντησε έναν άλλο κόσμο, ένα διαφορετικό τρόπο ζωής χωρίς τεχνολογία, μόδα, σουπερμάρκετ,

facebook.

Αυτοί οι άνθρωποι εγκατέλειψαν τα πάντα και τώρα απολαμβάνουν ένα λιτό, ανάλαφρο τρόπο ζωής χωρίς νεωτερισμούς επιλέγοντας να μην είναι μέρος του σύγχρονου τρόπου ζωής. Απλά κυνηγούν, καλλιεργούν τη γη τους για να επιβιώσουν.

Στημένες ή όχι αυτές οι πανέμορφες εικόνες

μας δίνουν μια γεύση του πως είναι δυνατό ο άνθρωπος να ζήσει αρμονικά στη φύση, αφήνοντας οτιδήποτε άλλο πίσω. Πηγή

Via

Νεότερη Παλαιότερη