23 όμορφες και πρωτότυπες ιδέες για να αξιοποιήσεις παλιά πλαστικά μπουκάλια!

Η ιδέα του DIY (Do It Yourself- Φτιάξε το μόνος σου) αρχίζει σιγά-σιγά να κερδίζει έδαφος και στη χώρα μας. Τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό δεν είναι λίγοι εκείνοι που καταφέρνουν να σκεφτούν …”έξω από το κουτί”, δηλαδή έξω από τα καθιερωμένα, δίνοντας νέα ζωή σε αντικείμενα που κανονικά προορίζονταν για τον κάδο απορριμάτων.

Τα πλαστικά μπουκάλια έχουμε συνηθίσει, αν όχι να τα ξεφορτωνόμαστε, να τα ανακυκλώνουμε. Υπάρχουν όμως κάποιοι που έχουν εμπνευστεί δεύτερες χρήσεις γι’αυτά κάνοντάς μας να ζηλέψουμε και να το αποπειραθούμε κι εμείς οι ίδιοι.

Το υλικό PET (αναγράφεται στις συσκευασίες τους) από το οποίο είναι φτιαγμένα τα περισσότερα μπουκάλια αναψυκτικών έχει τα ιδανικά χαρακτηριστικά για πρωτότυπες κατασκευές: είναι ελαστικό, διαφανές και προσαρμόζεται εύκολα σε κάτι άλλο. Δείτε τις παρακάτω εικόνες και πάρτε ιδέες για να δώσετε νέα πνοή όχι μόνο στα ταπεινά… απορρίματα, αλλά και στο σπίτι σας.

Ένας κατακόρυφος κήπος Ένα απίστευτο φωτιστικό Μια σκούπα Ένα όμορφο μωσαϊκό από καπάκια μπουκαλιών, που άφησε πίσω του ο τυφώνας Sandy. Φωτιστικό από κομμάτια πλαστικών κουταλιών Stand κοσμημάτων και αξεσουάρ Στάμπα ζωγραφικής Στέγαστρο για χώρο στάθμευσης Επιτραπέζιο φωτιστικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο Χαριτωμένα γλαστράκια Ένα πολύπλοκο ανθοδοχείο Πορτοφόλι/ Ανοιγόμενη θήκη Παιδικό παιχνίδι για επίδοξους αστροναύτες Πολυέλαιος Σχεδία Organizer μολυβιών και ειδών γραφείου Λάμπα …ηλιακού φωτός Σκαμπό Κουρτίνα Διακοσμητικές ψηφίδες-καπάκια μπουκαλιών Θήκη για να ταΐζετε τα πουλιά Διακοσμητικό δαχτυλίδι για χαρτοπετσέτες διαφορετικό

Via


Νεότερη Παλαιότερη