10 διεθνή επιδόρπια που αξίζουν μια παρασπονδία... [photos]



Το ξέρουμε ότι είναι καλοκαίρι και η σιλουέτα προέχει των γευστικών απολαύσεων. Αν όμως, βρεθούν μπροστά σας τα παρακάτω γλυκάκια, μην τους γυρίσετε την πλάτη. Έστω για μία φορά μόνο… Μπακλαβάς, Κωνσταντινούπολη, ΤουρκίαΑν και νόστιμο μπακλαβά θα βρείτε σε πολλές μεσογειακές και ανατολίτικες χώρες, η Κωνσταντινούπολη έχει μεγάλη ιστορία να επιδείξει. Τα υπέροχα τραγανά φύλλα, ραντισμένα με σιρόπι και πασπαλισμένα με καρύδι κάνουν αυτό το γλυκό ασυναγώνιστο. Συνοδεύει εξαιρετικά τον ελληνικό/τουρκικό καφέ.Apple Strudel, ΓερμανίαΤο υπέροχο αυτό, τραγανό γλυκό, με κριτσανιστό φύλλο απ’έξω και ζουμερή γέμιση από μήλο, σταφίδες και κανέλα, πασπαλισμένο με άφθονη ζάχαρη άχνη, δεν μπορεί να σας αφήσει αδιάφορους και δεν θα έπρεπε… Σερβίρεται συνήθως ζεστό με σαντιγί και μια μπάλα παγωτό βανίλια.Babka, ΠολωνίαΤο Babka είναι ένα πολωνικό γλυκό που μοιάζει με το γνωστό μας τσουρέκι. Είναι συνήθως γεμισμένο με αποξηραμένα φρούτα, και το όνομά του σημαίνει «γιαγιά» στα πολωνικά, μιας και το σχήμα του –κυλινδρικό και καμπυλωτό- θυμίζει την φούστα της γιαγιάς.Βάφλες, ΒέλγιοΟι βάφλες είναι το σήμα κατατεθέν του Βελγίου και η συνταγή τους κρατάει από το Μεσαίωνα. Στο Βέλγιο θα βρείτε δύο είδη βάφλας: την Brussels waffle και τη Liege waffle. Η Brussels waffle σερβίρεται με σοκολάτα, φρούτα ή σαντιγί, ενώ η Liege waffle μοιάζει με ψωμί brioche και είναι πιο λαστιχωτή και πιο τραγανή από την Brussels waffle.Κρέπες, Παρίσι, ΓαλλίαΟι κρέπες είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα και αγαπητά επιδόρπια του κόσμου. Αυτές οι λεπτές τηγανήτες πωλούνται στους δρόμους του Παρισιού και γεμίζονται με σοκολάτα, φρούτα, μπισκότο, μαρμελάδα και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας.Caakiri, ΝιγηρίαΤο Caakiri μοιάζει με το ρυζόγαλο. Τα βασικά του συστατικά είναι το couscous, η κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, οι σταφίδες και το βούτυρο. Τις περισσότερες φορές θα το συναντήσετε κρύο.Churros, ΙσπανίαΤα Churros είναι τα ισπανικά ντόνατς. Μοιάζουν στο σχήμα με τις γνωστές μας τουλούμπες, αλλά είναι πολύ πιο μακριά. Προτιμώνται όλες τις ώρες τις ημέρας και συνοδεύονται από ρευστή σοκολάτα.Gelato, ΙταλίαΤο ιταλικό παγωτό έχει φανατικούς θαυμαστές σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Διαφέρει από το κλασικό παγωτό γιατί φτιάχνεται με γάλα κι όχι με κρέμα γάλακτος και είναι ελαφρύτερο. Θα το συναντήσετε σε αμέτρητες διαφορετικές γεύσεις.Mango με Sticky Rice, ΤαϊλάνδηΤο Mango με sticky rice είναι ένα από τα πιο αγαπημένα επιδόρπια στην Ταϊλάνδη και γενικά στην Ασία. Φτιάχνεται με ρύζι βρασμένο σε γάλα καρύδας και ζάχαρη και σερβίρεται με φρέσκο μάνγκο. Είναι πεντανόστιμο.Pavlova, Νέα ΖηλανδίαΤο γλυκό που πήρε το όνομα της μπαλαρίνας Anna Pavlova, είναι το παραδοσιακό επιδόρπιο της Νέας Ζηλανδίας. Είναι αφράτο και αέρινο, ελαφρύ, με μπόλικη σαντιγί, μαρέγκα και φρέσκιες φράουλες. πηγή

Via


Νεότερη Παλαιότερη