Ξέρουμε πολύ καλά ότι όλες και όλοι θέλετε να τρώτε γευστικά αλλά να προσέχετε και λίγο τη διατροφή σας. Τα λαζάνια με κιμά, είναι ...
ένα από τα πιο νόστιμα, τα πιο μαμαδίστικα, τα πιο οικογενειακά φαγητά.
Τι γίνεται όμως με το μεγάλο κομμάτι που μπαίνουμε στον πειρασμό να κόψουμε; Εμείς σας έχουμε τη λύση. Λύση που θα σας βοηθήσει να ελέγξετε το πόσο θα φάτε. Φωλιές λαζάνια με κιμά.
Υλικά
1 πακέτο λαζάνια
1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή στον τρίφτη
1 φρέσκια τοματούλα στον τρίφτη ή τοματάκι κονκασέ
1/2 κουταλάκι κανέλα και μπαχάρι
Τριμμένο τυρί ή μπεσαμέλ
Λάδι, αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Βράστε τα λαζάνια σας αλ ντέντε. Μόλις είναι έτοιμα βάλτε τα σε ένα σουρωτήρι και ρίξτε από πάνω κρύο νερό. Θα βοηθήσει ώστε να μην κολλήσουν το ένα με το άλλο.
Τσιγαρίστε τον κιμά σας όπως θα τον μαγειρεύατε για να τον σερβίρετε με μακαρόνια.
Αν δεν έχετε ταψάκι με θήκες για cupcakes, αγοράστε ατομικά φορμάκια αλουμινένια. (υπάρχουν πολλά στο εμπόριο)
Αφού τα λαδώσετε καλά, πάρτε τα λαζάνια, τοποθετήστε από ένα μέσα σε κάθε φορμάκι και βάλτε 2-3 κουταλιές από τον κιμά που έχετε μαγειρέψει.
Τέλος πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί ή με την μπεσαμέλ.
Ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί ή μέχρι να ψηθεί η μπεσαμέλ σας.
Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Καλή σας όρεξη!
mothersblog.gr
Via
Via