Γρήγορη συνταγή για μπουγάτσα

ΥΛΙΚΑ: 6 φύλλο κρούστας 2000 ml. γάλα 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό ( 2 κούπες) 440 γρ. ζάχαρη ( 2 κούπες) 2 βανίλιες 2 αβγά 60 γρ. βούτυρο λιωμένο ( αγελαδινό ή πρόβειο) 2 κ.γ. κανέλα σκόνη για το πασπάλισμα ή περισσότερο αν χρειαστεί 40 γρ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Μόλις το γάλα αρχίσει να βράζει ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Μόλις η κρέμα μας δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και μετά από 3 λεπτά ρίχνουμε τα αυγά και τις βανίλιες ανακατεύοντας πολύ γρήγορα. Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα φύλλα σταυρωτά ένα-ένα, βουτυρώνοντας το καθένα πάρα πολύ καλά. Ρίχνουμε μέσα την κρέμα και την στρώνουμε. Κλείνουμε τα φύλλα και τα βουτυρώνουμε πάλι από πάνω. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε την μπουγάτσα μας σε ένα δίσκο, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.

Via


Νεότερη Παλαιότερη