Μια συνταγή για ένα χορταστικό, πεντανόστιμο φαγητό στο φούρνο... Ένα λαχταριστό φαγητό που θα σίγουρα θα απολαύσετε. Υλικά 60 γρ. τσένταρ ή άλλο κίτρινο τυρί550 γρ. κιμά ανάμικτο χοιρινό & μοσχαρίσιο2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα1 αυγό χτυπημένο1 κ.γ. ρίγανη3/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη1 1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλου2 κουτιά [των 400 γρ.] ντοματάκια κονκασέ1 1/2 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1/2 κ.γ. ζάχαρη1 κλαδάκι με 3-4 φρέσκα φύλλα δεντρολίβανοαλάτι πιπέρι1 φλ. τσαγιού μανεστράκι τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμαΕκτέλεσηΠροθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Κόβετε το τσένταρ σε 8 ίσια κομμάτια.Σε μεγάλο μπολ βάζετε το κιμά, το μισό κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, το σκόρδο τη τριμμένη φρυγανιά, τη ρίγανη, λίγο λάδι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Χωρίζετε το κιμά σε 8 μέρη, τα πλάθετε μπαλάκια τα “πατάτε” ελαφρώς να γίνουν επίπεδα, βάζετε στο κέντρο από ένα κομματάκι τυρί, κλείνετε και ξανακάνετε μπαλάκια. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε και τα αφήνετε σε ένα πιάτο. Αφήνετε το φούρνο αναμένο.Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το υπόλοιπο μισό κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το δενδρολίβανο και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου, τα ντοματάκια, το ντοματοχυμό με τη ζάχαρη διαλυμένη σε 1 φλ. ζεστό νερό.Μόλις βράσει αφαιρείτε το κλαδάκι δεντρολίβανου, μεταφέρετε το μείγμα σε ταψί, προσθέτετε το μανεστράκι και τα κεφτεδάκια, αλατοπιπερώνετε, και βράζετε για 30′ ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Σερβίρετε πασπαλίζοντας το φαγητό με τριμμένη παρμεζάνα.
Via
Via