Πανεύκολο, αμαρτωλό και απίστευτα εθιστικό!!!
Υλικά 220 γραμμ. βούτυρο 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 300 γραμμ. ζάχαρη καστανή 2 βανιλίνες 1 κουταλάκι του γλυκού εσπρέσο σε σκόνη (προαιρετικά) 400 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 330 γραμμ. nutella 397 γραμμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και το μεταφέρουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και τον καφέ και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα. Σταδιακά ενσωματώνουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε τέλος το αλάτι. Αδειάζουμε τα 2/3 της ζύμης στο πυρέξ και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Από πάνω απλώνουμε τη nutella και κατόπιν το ζαχαρούχο. Κουταλιά-κουταλιά μοιράζουμε στην επιφάνεια το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης (έχουμε υπόψη μας ότι η ζύμη απλώνει κατά το ψήσιμο οπότε δεν μας πειράζει να υπάρχουν μικρά κενά ανάμεσα από τις κουταλιές). Ψήνουμε το γλυκό για 50′, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει η επιφάνεια. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
theonewithallthetastes
Via
Υλικά 220 γραμμ. βούτυρο 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 300 γραμμ. ζάχαρη καστανή 2 βανιλίνες 1 κουταλάκι του γλυκού εσπρέσο σε σκόνη (προαιρετικά) 400 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 330 γραμμ. nutella 397 γραμμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και το μεταφέρουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και τον καφέ και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα. Σταδιακά ενσωματώνουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε τέλος το αλάτι. Αδειάζουμε τα 2/3 της ζύμης στο πυρέξ και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Από πάνω απλώνουμε τη nutella και κατόπιν το ζαχαρούχο. Κουταλιά-κουταλιά μοιράζουμε στην επιφάνεια το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης (έχουμε υπόψη μας ότι η ζύμη απλώνει κατά το ψήσιμο οπότε δεν μας πειράζει να υπάρχουν μικρά κενά ανάμεσα από τις κουταλιές). Ψήνουμε το γλυκό για 50′, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει η επιφάνεια. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
theonewithallthetastes
Via
Tags
ΕΙΔΗΣΕΙΣ