ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ Ι ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΑΣΠΡΙΣΜΕΝΑ

Υλικά 1/2 κούπας καρυδόψιχα ή αμύγδαλα ασπρισμένα, τριμμένη

2/3 κούπας ελαιόλαδο ή 1 κούπα σισαμέλαιο

3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο

2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας ξύδι

3-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

λίγο αλάτι Εκτέλεση

Τρίβουμε το καρύδι (ή τα αμύγδαλα) στο μπλέντερ, βάζουμε το ψωμί, το σκόρδο, το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και χτυπάμε 3-4 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε σε συνεχή ροή το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνει η σκορδαλιά λεία.

Via


Νεότερη Παλαιότερη