«Ηφαίστειο» και πάλι η Ουκρανία

Φιλορώσοι διαδηλωτές κατέλαβαν άλλο ένα κρατικό κτίριο στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας, στο οποίο ύψωσαν τη ρωσική σημαία, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου και το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Περισσότεροι…

από 2.000 διαδηλωτές που κρατούσαν ρωσικές σημαίες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο και δεκάδες από αυτούς μπήκαν μέσα όταν οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας υποχώρησαν μπροστά στο πλήθος.

Νωρίτερα διαδηλωτές κατέλαβαν δύο κυβερνητικά κτίρια στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ ζητώντας από τις τοπικές αρχές να οργανώσουν δημοψηφίσματα για να ενωθούν οι επαρχίες τους με τη Ρωσία.

Οι διαδηλωτές στο Χάρκοβο κατέβασαν τις ουκρανικές σημαίες και ύψωσαν μια ρωσική. Οι αστυνομικοί την ίδια ώρα είχαν υποχωρήσει σε απόσταση περίπου 50 μέτρων.

Το Κίεβο κατηγορεί τον Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ευθύνεται για την κατάληψη κυβερνητικών κτιρίων από φιλορώσους διαδηλωτές στην ανατολική Ουκρανία.

Μάλιστα, υποσχέθηκε ότι η αστυνομία θα αποκαταστήσει ειρηνικά την τάξη.

Ο Αβάκοφ κατηγόρησε επίσης τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς ότι συνωμοτεί με τον Πούτιν για να πυροδοτήσουν εντάσεις σε μια περιοχή που κατοικείται σε μεγάλο βαθμό από ρωσόφωνους. Ο Πούτιν και ο Γιανουκόβιτς διέταξαν και πλήρωσαν για το τελευταίο κύμα αυτονομιστικών ταραχών στα ανατολικά της χώρας. Οι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν εκεί δεν είναι πολλοί, είναι όμως πολύ επιθετικοί", ανέφερε ο Αβάκοφ στη σελίδα του στο Facebook. Η κατάσταση θα επανέλθει υπό έλεγχο χωρίς αιματοχυσία. Αυτή είναι πράγματι η εντολή προς τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Όμως η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν θα ανεχτεί ειρηνικά την ανομία των προβοκατόρων", πρόσθεσε. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via
banner ads
Νεότερη Παλαιότερη