Ουγγαρία: Απόλυτη πλειοψηφία για το κόμμα Fidesz

Με καταμετρημένο το 47% των ψήφων από τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στην Ουγγαρία το κυβερνών κόμμα Fidesz του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν κερδίζει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή καταλαμβάνοτας 134 από τις 199…

έδρες, ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή.

Η Αριστερή Συμμαχία εκλέγει 39 βουλευτές και το ακροδεξιό κόμμα Jobbik 26.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, ανακοίνωσε την νίκη του κόμματός του, λέγοντας ότι η ψηφοφορία έδειξε πως η Ουγγαρία είναι το πιο ενωμένο έθνος στην Ευρώπη.

Ο Ορμπάν δήλωσε πως το αποτέλεσμα δείχνει την υποστήριξη του λαού στην πολιτική της κυβέρνησής του για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την στήριξη των οικογενειών και τη μάχη για την εθνική κυριαρχία, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Δεν ήταν απλά μια περίεργη νίκη. Έχουμε επιτύχει μια συνολική νίκη, την σημασία της οποίας δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πλήρως απόψε», δήλωσε ο Ορμπάν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που είχε οργανωθεί στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του, Fidesz.

Τόνισε ότι οι ψηφοφόροι απάντησαν όχι στο μίσος και όχι στην έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιβεβαίωσαν ότι η θέση της Ουγγαρίας βρίσκεται εντός της ΕΕ, αλλά μόνο εάν υπάρχει μια ισχυρή εθνική κυβέρνηση», δήλωσε ο Ορμπάν.

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν το μικρό κόμμα LMP των οικολόγων θα ξεπεράσει το όριο του 5% ώστε να γίνει το τέταρτο κόμμα που θα εκπροσωπηθεί στη Βουλή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via
banner ads
Νεότερη Παλαιότερη