Το βίντεο έφερε ελπίδες

«Ανάσα» για τις οικογένειες των κοριτσιών που απήχθησαν από την Μπόκο Χαράμ είναι το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση. Σε αυτό εμφανίζονται 136 από τα κορίτσια, ενώ ο ηγέτης της διαμηνύει ότι δεν πρόκειται…

να τα πειράξει, με αντάλλαγμα ωστόσο την αποφυλάκιση μελών της Μπόκο Χαράμ.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση της Νιγηρίας εμφανίζεται έτοιμη να διαπραγματευτεί για την απελευθέρωση των μαθητριών.

Στο βίντεο τα κορίτσια φορούν μαντίλες και προσεύχονται, ενώ δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί ποια είναι η τοποθεσία που έχει γυριστεί. Ο Αμπουμπακάρ Σεκάου δήλωσε στο ίδιο βίντεο ότι οι ανήλικες κοπέλες έχουν ήδη ασπαστεί το Ισλάμ. Άλλωστε, το όνομα Μπόκο Χαράμ μεταφράζεται «Απαγορεύεται η δυτική εκπαίδευση».

Μάλιστα, στο επίμαχο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση εμφανίζονται τρία κορίτσια να μιλούν μπροστά στην κάμερα, χωρίς να μπορούν να κρύψουν την αμηχανία τους.

Κυβέρνηση: Εξετάζουμε όλες τις επιλογές Από την πλευρά της, η κυβέρνηση της Νιγηρίας αξιολογεί όλες τις διαθέσιμες επιλογές προκειμένου να απαντήσει στην πρόταση της ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης. «Η κυβέρνηση της Νιγηρίας μελετά όλες τις επιλογές με στόχο την απελευθέρωση των κοριτσιών και την επανένωσή τους με τους γονείς τους» δήλωσε ο Μάικ Όμερι, ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσία Εθνικού Προσανατολισμού, που υπάγεται στο υπουργείο Πληροφοριών.

Ωστόσο, νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών της Νιγηρίας είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο ανταλλαγής κρατουμένων μελών της Μπόκο Χαράμ με τις 200 και πλέον μαθήτριες, όπως απαίτησε ο αρχηγός της οργάνωσης. Αεροσκάφη για τον εντοπισμό των κοριτσιών

Via


Νεότερη Παλαιότερη